Mainelainen opettaja Jake Epping saa selville, että paikallisen pikaruopaikan varastosta johtaa "kaninkolo" menneisyyteen, tarkemmin sanottuna vuoteen 1958. Kuppilan omistaja Al puhuu Jaken ympäri suorittamaan tehtävä, joka häneltä jäi kesken: tappaa Lee Harvey Oswald ennenkuin tämä murhaa John F. Kennedyn Dallasissa. Mietittyään asiaa Jake lähtee matkalle 60-luvulle. hänellä on myös toinen motiivi: pelastaa koulunsa vahtimestari sekopäisen isänsä kynsistä. Alilla on varsin kattavat muistiinpanot matkaltaan, mutta yksi asia on epäselvä: toimiko Oswald yksin? 
Jake lähtee matkalle varustautuneena Alin muistiinpanoilla ja urheilutuloksilla; jostainhan hänen täytyy tienata rahaa. Mutta menneisyys ei halua muuttua, ja se pistää kapuloita rattaisiin. Jake pelastuu vaistonsa avulla, ja suuntaa Dallasiin, mutta ei viihdy siellä. Hän asettuu Jodien pikkukaupunkiin, ja ottaa vastaan opettajantyön. Samalla hän pitää silmällä Oswaldia. Mutta menneisyys kampittaa häntä kunnolla. voiko mennyttä muuttaa ja jos voi, kuinka paljon? 

 

Yli 850-sivuinen järkäle on sujuvaa luettavaa ja kirja tempaa mukaansa. Kaikella on tarkoitus, eikä irrallisia langanpätkiä jää. Välillä tosin tuntuu, että joitain kohtia olisi voinut jättää pois, mutta loppujen lopuksi nekin ovat tukemassa sanomaa sopusoinnusta. Loppu ehkä vähän lässähti, mutta näin hyvässä kirjassa se saattaa johtua ihan vaan siitä, että kirja todellakin loppui. Todennäköisesti tunne olisi  sama, oli loppu sitten millainen hyvänsä.
Kauhukirjailina tunnettu King näyttää, että osaa hän kirjoittaa muutakin.