Suorasanainen taidekriitikko löytyy kuolleena kotoaan. Ruumis on palanut sisältäpäin, lattiasta löytyy palanut sorkankuva ja ilmassa haisee rikki.  Omalaatuinen FBI:n agentti Pendergast saapuu tutkimaan tapausta ja saa seurakseen vanhan ystävänsä konstaapeli D´Agostan. 
Kun vielä toinen samanlainen kuolemantapaus tulee ilmi, uskovaiset vetävät asioista omat johtopäätöksensä ja leiriytyvät sankoin joukoin kuolleen miehen asuintalon edustalle. 
Tutkijakaksikon tie vie Firenzeen, salaiselle tutkimuslaitokselle. Pystyykö Pendergast ilmiömäisillä taidoillaan pelastamaan pulaan joutuneet D´Agostan ja itsensä?


Vauhdikas tarina, jota ei meinaa malttaa jättää kesken. Onko saatanallisia voimia liikkeellä, pitävätkö Raamatun ennustukset paikkaansa?  Kirjoittajat maalaavat varsin uskottavan kuvan ja lukija alkaa jo uskoa, että mailmanloppu on käsillä. Ratkaisu on varsin kekseliäs, ja vaikka loppu jääkin avoimeksi, olen silti melko varma, että sankarimme seikkailut eivät lopu tähän. no, onhan sarjan seuraava osa jo ilmestynyt :D