Galaksin upein alus, Tähtialus Titanic on laiva, jossa mikään ei voi mennä pieleen. Kunnes muutama sekunti lähdön jälkeen kaikki menee pieleen. 

Alus rysähtää maahan, keskelle pappilaa, jonka Dan ja Lucy aikovat ostaa ja kunnostaa. Ystäviensä Nigelin ja Nettien kanssa he osuvat paikalle juuri näkemään tapahtuman. Korvauksena tähtialus tarjoaa ilmaisen risteilyn ja Nigelia lukuunottamatta ystävykset nousevat alukseen, joka suuntaa kohti tähtiä.

Alus on täysin automatisoitu, mutta jäniksenä laivalla on blerontinialainen lehtimies, joka tietää kertoa, että aluksessa on pommi. Pommi löytyy, mutta lehtimies aktivoi sen. Viime hetkellä he löytävät keinon estää sitä räjähtämästä. luullessaan kuolevansa Lucy ja lehtimies rakastelevat kiihkeästi. Aluksen kimppuun hyökkäävät yassaccalaiset, jotka alunperin sitä rakensivat. Yassaccalaiset ovat tunnettuja käsityötaidoistaan ja vakavasta suhtautumisestaan kädentöihin. He vievät aluksen kotiplaneetalleen.

Ainoa keino saada pommi lopullisesti deaktivoitua on löytää aluksen keskusjärjestelmän, Titanian kaikki osat.  Viimeinen osa on myös aluksessa lähtöhetkellä olleen suunnittelijan Leovinuksen hallussa. Mutta Leovinus jäi Maahan. Eikä Maata voi löytää ilman Titaniaa.

viime hetkellä Nettie löytää keinon ja alus suuntaa Maahan. Leovinus löytyy sellistä, Titania aktivoidaan ja pommi puretaan. Lucy ja lehtimies rupeavat hotellinpitäjiksi, Dan ja Nettie puolestaan jäävät maahan ja kunnostavat pappilan hotelliksi.

Hupaisa kirja, mutta ei yllä Douglas Adamsin tasolle. Englanniksi lukeminen ei ole niin tuttua, mutta hyvin sekin sujui, vaikka varmasti vaikuttikin lukukokemukseen.