Rajaniemen kohutun Kvanttivaras-sarjan toinen osa.

Mestarivaras Jean le Flambeur ja Mieli ovat matkalla Maahan. Mieli ja varas eivät vielä ole ansainneet vapauttaan pellegrinijumalattarelta. Matkalla sattuu ja tapahtuu, oman tietoisuuden omistava alus Perhonen muassaan varas ja Mieli joutuvat hyökkäysten kohteeksi.

Samaan aikaan Maassa Tawadudd Gomelez saa vieraakseen korkea-arvoisen lähettilään joka on tullut tutkimaan arvostetun yhteiskunnan jäsenen murhaa. Tawadudd on sukunsa musta lammas, joka on hylännyt sulhasensa ja seurustellut varsin epämääräisten tyyppien kanssa. Sisarensa sen sijaan on puhdas kuin pulmunen. Vai onko. 

Paljon enempää kirjasta on vaikea kertoa paljastamatta juonta. Kuten edeltäjänsä, kirja vilisee hahmoja ja termejä joita ei sen kummemmin selitellä. Lukija joutuu itse päättelemään mitä mikni tarkoittaa ja ainakin itselläni välillä menee metsään ja huolella. Maa, jossa tarinat ovat valuuttaa ja järjestetyt avioliitot arkipäivää tuo mieleen Tuhannen ja yhden yön tarinat. Vaikka olenkin lukenut aiemman osan, kirjan voi mielestäni mainiosti lukea yksinäänkin. Odotan innolla trilogian kolmatta osaa.