Leskeksi jääny venttiilitehtailija Ville Laine on murheissaan. Vaimon kuoleman jälkeen juttukaveri puuttuu. Onneksi on tyttärenpoika Valtteri, jolle Ville keksii rakentaa vesirattaan läheiseen puroon. Ja kun alkuun päästään, ei pelkkä ratas riitä. Tarvitaan sitä ja tätä, myös venttiili. Lama koettelee tehdasta, mutta olisiko Villen kehittelemästä uudesta venttiilistä pelastajaksi. Lääkäri-vävy lähtee mukaan bisnekseen, jossa pyörii isot rahat. Villeä ja Valtteria se ei hetkauta, he maalaavat ja rakentavat lammelle majaa ja grillipaikkaa.
Samaan aikaa itänaapurissa oligarkki Vasili miettii kuumeisesti miten pelastaa äiti-Venäjä ja siinä sivussa tienata rutkasti ruplia. 

 

Varsin lämminhenkinen tarina, jossa perisuomalainen läpi harmaan kiven- mentaliteetti on se, joka palkitsee, ei helpon rahan konstit. Vasta kirjan "luettuani" (kuuntelin äänikirjana) tutustuin kirjottajaan googlen avulla tarkemmin, vaikka nimi olikin jotenkin tuttu. Vaikka en taustoja tuntenutkaan kirjailijasta, selkeä yhteiskuntakritiikki paistoi kirjasta, mikä ei ollut ollenkaan paha juttu. Kalle Isokallion tuotanto siirtyy ehdottomasti lukulistalleni.