Nuori, kaunis ja häiriintynyt Jillian Perry murhataan omissa häissään. Poliisi epäilee meksikolaista puutarhuria, joka on kadonnut jäljettömiin. Uhrin äiti haluaa saada tyttärensä murhan selvitetyksi ja pyytää ulkopuolista apua.Verdonin aiemmasta Numeropeli-kirjasta tuttu eläkkeelle jäänyt rikostutkija Dave Gurney ei vaimonsa vastustuksesta huolimatta voi olla ottamatta tapausta hoitaakseen kun uhrin äiti niin pyytää.

jäljet johtavat Mapleshadeen, häiriintyneiden lasten erityiskouluun, jota johtaa Jillianin leski, kuuluisa psykiatri Scott Ashton. Gurney paneutuu tapaukseen koittaen saada palapelin paloja sopimaan.  Tutkinnan edetessä paljastuu varsin kammottavia seikkoja, ja vaaraan joutuu niin Gurney kuin hänen vaimonsakin. 


Jotenkin loppuratkaisu taas vähän lässähti, eikä Gurneyn hahmo tullut oikein tutuksi vieläkään. Ainoa ilmiselvä seikka on se, ettei hän oikein tunnu sopeutuvan eläkeläiseksi. Vaimonsa Madeleine ei tykkää murhatutkimuksesta yhtään ja ilmaisee mielipiteensä varsin "naisellisella" tavalla, joka saa ainakin minut välillä näkemään punaista. 
Ei tämä huono ollut, ja mielelläni luen myös seuraavan Gurney-kirjan jahka se nyt kesäkuussa (Gummeruksen mukaan) ilmestyy Suomeksi.